Opening van de samenwerking tussen Surabaya – Nederland

Opening van de samenwerking tussen Surabaya – Nederland

Penelehhistory.com: Surabaya (1/8/24) – Het openen van een samenwerkingsovereenkomst tussen Surabaya en Nederland is niet onmogelijk en vereist geen langdurig proces. Verschillende belangrijke gebeurtenissen waarbij beide partijen betrokken zijn, hebben zich voor onze ogen afgespeeld.

ICAS 13e Conferentie

De ICAS 13e Conferentie (International Convention for Asian Scholars), waar de Nederlandse ambassadeur in Indonesië als spreker optrad, werd gehouden in Surabaya. Een samenwerkingsproject tussen Surabaya en Nederland door de rol van gemeenschappen in beide landen is ook gaande in Surabaya. De tentoonstelling in het voormalige De Javasche Bank, nu het BI-museum, werd geopend door de Nederlandse ambassadeur Lambert Grijns.

Ontmoeting van de burgemeester van Surabaya met de Nederlandse ambassadeur

Het belangrijkste was de ontmoeting tussen de burgemeester van Surabaya, Eri Cahyadi, en de Nederlandse ambassadeur in Indonesië, Lambert Grijns, die ook het potentieel bespraken dat een gezamenlijke geschiedenis is tussen Surabaya en Nederland.

Overeenkomsten tussen Surabaya en Rotterdam

In Surabaya stroomt de legendarische Kalimas-rivier, terwijl in Rotterdam de iconische De Maas-rivier stroomt. Moderne architect HP Berlage schreef in zijn boek „Mijn Indische Reis“ (1923), bijgewerkt in de nieuwe editie „Berlage di Nusantara“ (2023), dat Surabaya het Rotterdam van Java is. Dit is een waardige conceptie van de samenwerking van Sister City Surabaya – Rotterdam.

Kansen voor Surabaya als Sister City van Rotterdam

Volgens Max Meijer, directeur van TiMe Amsterdam, zou Surabaya de Sister City van Rotterdam kunnen worden. Max herinnerde er ook aan dat als we een erfgoedproject willen realiseren en ontwikkelen, we tastbare bronnen (gebouwen en locaties) en immaterieel erfgoed (verhalen, lokale kennis, traditionele technologie, lokale taal, literatuur en muziek) moeten combineren.

Oude Stad Surabaya

De stad Surabaya met het gebied rond de Rode Brug is uitgegroeid tot een Oude Stad-gebied, dat in de Europese zone de architecturale rijkdom van koloniale gebouwen toont. Een van de monumentale gebouwen, het werk van architect Berlage, heeft ook de aandacht getrokken van Berlage-activisten in Nederland en Europa. Het boek „Berlage di Nusantara“ werd gepubliceerd om 100 jaar aanwezigheid van Berlage in Nederlands-Indië (1923-2023) te markeren.

Toekomstige kansen

Het Europese Stadsgebied opent veel kansen voor de toekomst van Surabaya op basis van geschiedenis, cultureel erfgoed en toerisme. De aandacht van individuen tot Europese professionals, vooral Nederland, neemt ook toe met de aanwezigheid van Kota Lama en Peneleh als Living Library-project.

Samenwerking in de toekomst

Dus, waar wachten we nog op om een samenwerking tot stand te brengen die wederzijds voordelig is? Met de samenwerking die kan worden ondergebracht in het programma Sister City Surabaya Rotterdam, zullen er veel samenwerkingsmogelijkheden zijn op het gebied van onderwijs, erfgoed, geschiedenis, cultuur, toerisme en onderwijs. (Nanang)

Schreibe einen Kommentar

© Copyright Peneleh History Indonesia